Over Labat

labatdr3Domaine Labat is een charmante oude boerderij in het zuidwesten van Frankrijk, voor 16 tot 23 personen. Het domein Labat 55 hectare groot ligt op een schilderachtige heuvel met een prachtig uitzicht op zowel de Pyreneeën en de vallei van de Save. Een ideale plek om volledig tot rust te komen. Onder andere een grote tuin, heerlijk zwembad met terras en buitenkeuken en een petanque baan (jeu de boules). Maar er is voor de liefhebbers ook veel te doen in de omgeving. Bezoek ons en ontdek deze weinig bekende hoek van Frankrijk.

Gelegen op 75 km ten zuidwesten van Toulouse tussen twee dorpen St. Laurent en Montbernard. St Laurent ligt op 1,5 km loopafstand en 3 km over verharde weg per auto van de boederij vandaan en heeft een bakkerij die hun eigen brood (ook croissants) en een aantal kruidenierswaren verkoopt. In het stadje L’Isle en Dodon uit de 14e eeuw, op 10 km afstand, zijn allerlei winkels, bars, restaurants, cafe’s en een supermarkt. Het gebied en de vele recreatieve mogelijkheden kenmerken het landschap van de Haute-Garonne met beboste heuvels, kronkelende rivieren en bloeiende hagen. Voor degenen die graag wandelen en fietsen, wordt gezegd dat veel wegen en paden langs Labat voeren. Dus fiets, wandel of rijdt met een auto door de bossen, boerderijen en dorpen, geniet van de bezienswaardigheden van de historische steden of geniet van de muziek festivals (bijvoorbeeld Jazz in Marciac!). Ook in de nabijheid 3 verschillende meren om te vissen, watersporten of om op een strand te liggen. En bezoek de gezellige straatmarkten. Sportclubs zijn ook in de buurt (inclusief paardrijden 5 km), 10 golfbanen (15-45km), tennis (2 km), kanoën (4 km) en op 50 km afstand de Pyreneeën met fantastische wandel en ski gebieden.

De Haute-Garonne staat bekend om goed eten en goede wijn, foie gras (vers elke maandag op de markt in Samatan), eenden, ganzen, pruimen en donker rode wijn uit het Zuidwesten (Madiran, Fronton, Gaillac). Voor uitstekende winkels, ga dan naar Toulouse, Tarbes of St. Gaudens of profiteer van goedkoop winkelen in Spanje en Andorra. En uiteraard een heerlijk klimaat, zowel in de winter als in de zomer.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel verder!